Лазерната Епилация – Всичко Което Трябва Да Знаем!

Грижата за кожата е приоритет на всяка жена и изобщо на всеки човек, който обича себе си. Един от деликатните моменти в грижата за кожата на цялото тяло е премахването на нежеланото окосмяване, ето защо ние решихме да разгледаме една интересна тема, набрала популярност в последно време, а именно ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ.

За целта се срещнахме с една дама, която от три години изключително успешно развива своя бизнес в цяла Южна България посветен на ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ. Тя е собственик на „АДЕА ЕСТЕТИЧЕН ЦЕНТЪР“ и отговори на едни от основните въпроси за ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ.

ПРЕДСТАВИ НИ СЕ НА КРАТКО.

Здравейте, казвам се АДЕЛИНА ФИСИНСКА и съм собственик на „АДЕА ЕСТЕТИЧЕН ЦЕНТЪР“ гр. Смолян. От три години се занимавам основно с лазерна епилация и работя с много козметични салони в цяла Южна България, както и отдавам под наем диоден лазер Сапфир, на който съм и официален вносител за България, чрез Сапфир лазер България ООД.

В нашия естетичен център разполагаме с високотехнологична апаратура от висок клас, чрез която успешно се справяме с нежелано окосмяване, целулит, детоксикация, болки в гърба и кръста и др. Също така центърът предлага фризьорски услуги и маникюр.

РАЗКАЖИ НИ КАКВО ТОЧНО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ.

При лазерната епилация се излъчва светлинна енергия, която достига до космения фоликул и атакува неговия пигмент – меланин. При допир с кожата, светлината от лазера се трансформира в топлина и това води до загиване на космите. Лазерният лъч е насочен изцяло към космените структури, без да вреди на кожата, разбира се, наблюдава се леко зачервяване, но с нанасянето на подходящ крем то бързо изчезва (в случая, ние от началото работим с козметичен крем ДЕРМАКС, който изключително успешно се справя с кожните раздразнения след лазера).

КАЗВАШ, ЧЕ ТОВА Е НАЙ- ЕФИКАСНИЯ МЕТОД ЗА СПРАВЯНЕ С НЕЖЕЛАНОТО ОКОСМЯВАНЕ, ЗАЩО?

Защото унищожава, както повърхностните, така и най- дълбоките фоликули на космите, което забавя, а в последствие спира техния растеж, а освен това спестява и много време и средства от правенето на чести процедури, като бръснене, кола маска, епилиране и фотоепилация.

Ние разполагаме с най- модерната апаратура за перманентна епилация, а именно ДИОДЕН ЛАЗЕР SAPPHIRE LASE и ELYSION PRO.

Процедурите са подходящи дори и за хора с най- чувствителна кожа на лицето, както и са подходящи за хора с окосмяване от най- светло до най- тъмно.

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩА ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ?

Повечето лазерни апаратури имат ограничения спрямо кожата на клиента.

Най- светлите кожи са тези, които позволяват голямо количество енергия да навлезе подкожно, под формата на импулс и имат най- малък риск от нежелани ефекти.

По- тъмните типове кожа са най- силно ограничавани от лазерна епилация, но не и от диодната епилация на  SAPPHIRE LASE и  ELYSION PRO,  която третира и най- тъмия фототип.

ПОДХОДЯЩО ЛИ Е ДА ПРАВИМ ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ ПРЕЗ ЛЯТОТО?

Да, може да се прави лазерна епилация през лятото, но трябва да се избягва излагане на слънце/ солариум поне 14 дни преди и след процедурата.

За превенция се препоръчва висок слънцезщитен фактор.

КОИ ЗОНИ МОГАТ ДА БЪДАТ ТРЕТИРАНИ?

Почти всички зони на лицето и тялото са подходящи за третиране от лазера.

Не се третират зони с татуировки, тъй като татуировката може да се повреди, както и зони с бенки.

КАКВА Е ПОДГОТОВКАТА ПРЕДИ ПРОЦЕДУРАТА И КАКВО Е УСЕЩАНЕТО ПРИ САМАТА ПРОЦЕДУРА?

Непосредствено преди процедурата- до ден, два- е желтелно да се обръсне зонта, която ще се третира. В никакъв случай космите не трябва да са отскубнати с кола макса, епилатор или пинсета, защото отскубването им ще предотврати унищожаването на фоликула- това е главното действие на лазера.

Колкото до усещането при процедурата – ние работим с модерна високотехнологична апаратура, при която няма болкаSAPPHIRE LASE и  ELYSION PRO имат вградена охлаждаща система „crystal free“, която защитава кожата от високите температури. Лзерният накрайник поддържа постояяна температура от 9 градуса, в резултат на което топлината от лазерният лъч не се усеща по време на процедурата.

КОГА Е НАЛИЦЕ ЕФЕКТЪТ ОТ ТОЗИ ТИП ЕПИЛАЦИЯ И КОЛКО ПРОЦЕДУРИ СА НЕОБХОДИМИ?

До 15 дни след процедурата по- голямата част от космите на третираната зона падат, а между отделните процедури се наблюдава забавен рстеж на космите. Между процедурите, както и преди това, се изключва отстраняването на космите от корена, използва се самобръсначка или депилиращ крем.

За трайно обезкосмяване са необходими от 5 до 8 процедури, като процедурите за лице се правят през 4 седмици, а за  тяло между 6 и 8 седмици, след което се правят поддържащи процедури веднъж или два пъти годишно.

Резултатът е 90% отстраняване на нежеланото окосмяване с 12 години продължителност.

Лазерната епилация не се прилага при бременност, екземи, дерматити и хепатит.

АДЕЛИНА ФИСИНСКА

АДЕА ЕСТЕТИЧЕН ЦЕНТЪР – СМОЛЯН

www.adea.bg

тел. 0885 62 23 44

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart