Как да се грижим за кожата си през есента и зимата, така че тя да е здрава и хидратирана?

Красиви отвътре, красиви отвън, са казали хората!

Но докато вътрешната красота е въпрос на усещане и състояние на духа, то външната иска малко повече грижа и ежедневно старание, за да я поддържаме такава, каквато би ни карала да се чувстваме най- добре.

След летните горещини и разходките на открито кожата ни се изтощава от силното слънце и през есента има нужда от възстановяване и хидратиране, за да изглежда свежа и да не повехне по- бързо отколкото ни се иска.

Чувството за суха и опъната кожа, вероятно, се дължи на по- ниската активност на мастните жлези, поради което не се образува достатъчно мазнина (себум), която да я предпази от външните влияния, а това може да доведе не само до сухота, а дори и до възпаления.

Ето как можем да предпазим и подпомогнем кожата си, така че да я чувстваме мека, хидратирана и да живеем комфортно в нея.

В ежедневната си рутина за грижа за кожата на лицето добавете един по- лек хидратиращ крем, който да използвате сутрин и един по- мазен, който да нанасяте вечер.

Овлажнявайте кожата около очите си с подходящи околоочни кремове, тъй като там има малко мастни жлези и мястото се изсушва бързо.

Нанасяйте подходящ овлажняващ крем на ръцете си, избягвайте козметични средства, съдържащи алкохол, тъй като те изсушават още повече.

Овлажнявайте добре устните си с балсам, избягвайте употребата на сухи червила през студения период, добър вариант са гланцовете, които предпазват и не позволяват устните да изсъхнат.

Вечер преди лягане нанасяйте добър възстановяващ балсам за напукани устни, който ще възстанови, иначе, тънката кожа на това място и на сутринта те ще бъдат меки и здрави.

Хранете се повече със сурови плодове и зеленчуци.

Приемайте повече храни, съдържащи витамин A и D.

Приемайте повече течности, по възможност вода.

Винаги, когато излизате навън в студено време, го правете подходящо облечени, слагайте ръкавици на ръцете си, обувайте топли чорапи и обувки.

В стаите на закрито поддържайте умерена температура, не претопляйте помещенията в които работите и живеете, тъй като това повишава концентрацията на положителни йони във въздуха, което понижава влажността и изсушава кожата.

Движете се редовно, за да се подобри кръвообращението и да осигурите кислород и достатъчно хранителни вещества на кожата си.

Грижете се ежедневно за себе си и тялото си, за да се чувствате добре и да живеете пълноценно.

И ако все пак чувствате кожата си прекалено суха, болезнена или е възпалена, най- добре е да потърсите медицинска помощ, тъй като, не всички състояния, са просто козметични!

Share :
Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Здравейте,