Дермакс – любимият семеен крем! Направен с любов и грижа от нашето семейство!

Познавате ли Дермакс?

А натуралния регенериращ крем под същото име?

Щом четете този текст, най- малко сте чували за него, а може би сте от късметлиите, които са имали възможността да го пробват и да се убедят в качествата му, които са много и са невероятни.

Но сега няма да говорим точно и конкретно за качествата на кремчето, а по- скоро ще се фокусираме върху приложенията му и то не другаде, а приложенията му в нашето семейство – създателите на Дермакс- натурална козметика.

И нека първо се представя…

Здравейте, казвам се Елена Мелемова на 34 години, съпруга и майка на три деца, по професия логопед, по призвание и по наследство- сърцето и душата на Дермакс.

Тези от вас, които ни познават и които са чели други наши интервюта, знаят, че Дермакс не е създадена от мен,… но ето накратко за началото…

Дермакс е създадена преди 20 години от семейството на моя съпруг. Фирмата стартира с направата на един напълно натурален крем, състоящ се само и единствено от естествени съставки. Кремчето първоначално е правено само за лична употреба, но невероятното му действие и качества, вдъхновява желанието на семейството ни, да достигне до повече хора, имащи кожни проблеми.

И след толкова години, както обикновено става в живота, дойде момент в който ние наследихме започнатото и трябваше да продължим и подобрим работата. Tака в един прекрасен ден, преди около 3 години, дадохме началото на сегашния изглед на Дермакс и стигнахме до тук, до където сме сега и разбира се , продължаваме. 🙂

Приехме да се занимаваме с Дермакс, защото сме твърдо убедени в качествата на този продукт, направен по стара българска рецепта.

Аз лично, признавам, че разбрах за Дермакс, когато срещнах съпруга си, до тогава не бях чувала и той ме просветли в съществуването на този приказен крем.

Когато ми го представи, не отдадох голямо внимание, имайки предвид двайсетте си години, време в което младежките пъпки вече ги нямаше, кожата ми беше в разцвета си, а децата изобщо не бяха в близките ми планове. Дори си признавам, че когато ми го даде, аз го подарих на майка ми, а тя каза „Оооо, познавам този крем, страхотем е!“ И така приключи първата ми среща с крема Дермакс, а майка ми дори го изпозлваше върху котката си, за лечение на възпалено око, но това е една друга тема – приложението на крема и върху домашни любимци – имаме доста такива клиенти 🙂

Но както често  става – животът е това, което ни се случва, докато си правим планове! И без дори да очаквам, и да го планирам, скоро след това, аз разбрах, че очаквам първото си дете.

Беше наистина неочаквано и не планирано, но и двамата с мъжа ми в крайна сметка, го приехме с радост и трепетното очакване започна.

За крехките си 23 години, нямах много познати и приятелки с деца, да не кажа, че нямах такива, не знаех кой да попитам, опитвах се да чета някакви книги, за да се образовам по темата за бременността, но ми беше трудно. Често си задавах въпроси относно промените в тялото ми и един ден, още в самото начало, се сетих за проблема стрии. Знаех какво е, знаех как изглежда и как се появяват и си казах „о, не! аз съм само 47 кг, една бременност ще съсипе тялото ми, корема ми, какво да правя!?“ Споделих със съпруга си и той ме посъветва, да започна да се мажеш с Дермакс, той е доста мазен и ефекта му върху стрии е наистина отличен.

Казах си, че ще пробвам, знам, че кремът е изцяло натурален, а и вече имах поглед и върху производството му и бях сигурна, че няма какво да навреди на мен или на детето.

Взех крема… и се започна едно мазана, всяка вечер, 8 месеца (казвам 8, защото по стечение на обстоятелствата детето ми се роди в 8ми месец).

Да, беше по-мазно от обичайните кремове, които бях свикнала да използвам тогава, да, миризмата му ми се натрапваше през бременността, когато обонянието е изострено, но сега съм благодарна, че издържах, защото ефектът e – никакви стрии , нито една!

Вярно е, че родих в 8-ми месец и някой ще каже, „Те стриите се появяват в последния“ ,но веднага казвам, че след това имам още две бременности, с последната от тях, качих 22 кг и от 50кг станах 72кг.

Всяка една бременност премина под знака на Дермакс, като крем предотвратяващ появата на стрии и наистина, успехът ми в това отношение е огромен! Доволна съм и съм щастлива, че нямам такива белези по тялото си, въпреки трите деца, които са излязли лично от моето тяло. 🙂

Ето че детето се появи и като всяка майка и аз исках най- доброто, най- естественото и най- натуралното за малкото човече. Затова реших, че Дермакс ще е основният крем в отглеждането на бебето ми, отново защото знам, че е със 100% естествени съставки и няма какво да му навреди.

Използвах крема най- вече при смяна на пелените, особено вечер, за да предпазя така нежната кожа в тази зона, а в моментите в които детето има раздразнена и подсечена кожа там, кремът е вълшебен – намазваш веднъж и мигновено малчуганът усеща облекчение и успокоение на кожата.

Затова спокойно и с гордост мога да кажа, че децата ми не са страдали от безпокойство причинено от подсечено дупе.

След подсеченото дупе, когато децата започваха да стават активни, използвах крема при всяка рана, при всяко падане, ожулване.

Съставките в него, като борова смола, бяла дъвка, бързо облекчават болката от наранената кожа, раната минава и най- важното не остава белег, защото Дермакс е незаменим в действието си при заличаване на белези.

Наскоро най- малкият ни син (5г.) падна от колелото. Падането беше от онези – сериозните, с много кръв и голяма рана на брадичката. След като спряхме кръвотечението, с познатите на всички майки средства и след като нараненото място хвана коричка, веднага започна мазането с Дермакс. Начинът по който го правя аз в такива ситуации е следният – слагам стерилна марля намазана с Дермакс на мястото, залепям и оставям детето да преспи с нея, правя това всяка вечер, докато коричката не падне, след което започвам ежедневно, обикновено мазана на мястото, на което е била раната, за да не остави белег… и не остава, но си иска упорито всекидневно мазане. С един път не става. 🙂

Пъпките причинени от варицела, също мажех с Дермакс, за да не останат белези и да успокоява сърбежа. Всичките ми деца са минали през варицелата, малкият дори я изкара преди около 6 месеца, смело казвам, че нямат нито един белег, спомен, от шарката.

Лятото, когато започваха досадните ухапвания от насекоми, които така неприятно сърбят задължително използвах  Дермакс и до ден днешен е така . Той така бързо успокоява, така бързо дава онова блажено усещане, след като кожата ти тупти и е гореща, заради ухапване от тези миниатюрни твари – насекомите.

Когато ухапването е силно зачервено или възпалено, от онези ухапвания, при които се чудиш „…какво точно ме изяде по този начин“, Дермакс се справя просто чудесно, освен че спира да сърби, огромната пъпка намалява и възпалението изчезва бързо. Да, когато кремът изчезне, сърбежът се появява отново, но вече не с такава сила и с още едно – две намазвания забравяш за пъпката, до следващата, но тогава пак си взимаш чудния вълшебен крем, мажеш и тя отново изчезва.

Аз, децата ми, мъжът ми, майка ми и баща ми, никой няма тези проблем с насекомите, защото кремът е подходящ за цялото семейство и всички смело и безрасъдно се мажем с него.

Най- впечатляващото, като действие, което съм виждала от този крем е при изгаряния.

Да, изгаряния! – слънчеви, битови, всякакви. Аз като една домакиня, майка, която готви ежедневно за семейството си, често се случва по невнимание да пипна котлона, ютията, когато е включена, да ме опръска гореща мазнина, когато включа пресата за коса, дори, ми се е случвало да пипна нагорещените плочи.

Дано не звуча, като човек, който си ходи постоянно изгорен някъде, но тези неща са част от ежедневието на повечето хора и винаги е добре да си имаш едно кремче за спешни случаи. Действието на крема в тези ситуации е бързо и ефективно – болката от изгарянето спира и не позволява кожата да изсъхне, да се обели или при по- тежките изгаряния, не позволява да станат мехури.

Смело казвам, че имаме клиенти, които знаят това действие на крема Дермакс и ни звънят по телефона за бърза поръчка, заради тежко изгаряне, като заливане с гореща течност, изгаряния с химични материали и други по- тежки случаи, които изискват бърза лекарска намеса и Дермакс участва, като последващо третиране на пострадалите места до пълното заздравяване на кожата.

Най- честите изгаряния – слънчевите!

Колко пъти ми се е случвало при първите слънчеви лъчи аз, децата или съпруга ми да изгорим, ей така бързо и неусетно. Знаеш какво е, нали? – прибираш се след първия така чакан летен ден от плажа, къпеш се и хоп, усещаш стягане, болка, или с една дума, неприятно усещане – слънчево изгаряне. Аз съм спокойна – имам си Дермакс, ще се намажа и няма да ме боли, и утре ще отида отново на плаж, да, няма да лежа директно под слънцето, ще стоя на сянка, но няма да ме боли, да ме пари и няма да съм червена, като рак 🙂

Ах, този вълшебен крем с толкова много приложения!

Други две неща, които са ми любими, като приложение на Дермакс са:

 • Кожичките по ноктите
 • Напуканите устни

Ходя на маникюр редовно, поддържам ноктите си по всички съвременни методи, но често ми се появяват кожички около ноктите, някои дори са доста болезнени на моменти, чувала съм, че се появяват поради липса на витамини, не зная точно, не съм специалист, но имам ли такъв проблем отново си взимам крема и се намазвам. Ефектът му идва от съдържанието на натурални масла в крема, като слънчогледово, маслиново, лавандулово.Те влияят чудесно на ноктите и кожичките заздравяват бързо, дори когато са изтощените след гел- лак, се възстановяват в пъти по- бързо. Гарантирам за това, изпитала съм го многократно, след като си правя почивки от любимия гел – лак, направен при любимата ми маникюристка, която е страхотна, но ноктите са си нокти и понякога просто се изтощават.

Напуканите устни – ужасен проблем, особено в студеното време.

Приложението на Дермакс за този проблем е следното – всяка вечер, преди лягане, след баня, нанасям Дермакс върху устните си и тези на дъщеря ми. Аз си слагам, за да ми стои добре червилото през деня, без разни шупли и неравности. А дъщеря ми има по- сочни устни, наследство от баща си, които често се пукат, особено от студа, стават болезнени и силно зачервени. Дермакс успокоява!

Когато го нанесеш в първия момент доста щипе, но това е за секунди, от там нататък ефекта е само положителен – заздравява напуканите устни. И тъй като, моето момиче има устните на баща си, досещате се, че той има същия проблем и винаги през почти целия си живот той е използвал този крем за проблема си през зимата, защото знае, че помага, а и е мъж – устройва го вечер преди лягане да се намаже и на сутринта да няма проблем, целият ден не мисли за болезнените си устни и така всяка вечер и всеки ден, докато има проблем.

Дааа! Звучи невероятно, нали! – един крем, много приложения, но те са факт, всичко е изпитано лично от мен и нашето голямо петчленно семейство, в което всеки си има свой проблем в даден момент и когато проблемите включват кожа, ние винаги включваме и Дермакс.

От скоро вече се сблъскваме и с първите младежки пъпки по лицето на по- големия ни син, който изобщо не е доволен от новия вид на лицето си и с радост откри, че нашият крем помага и за това.

Всяка вечер чувам поне по веднъж въпроса „Мамо, къде е кремът?“ – и той е там винаги, за да ни помогне в спешна ситуация, в неприятна ситуация, изобщо във всяка ситуация.

Дермакс е кремът, направен в нашето семейство, за да помага и на вашето!

Как да се грижим за кожата си през есента и зимата, така че тя да е здрава и хидратирана?

Красиви отвътре, красиви отвън, са казали хората!

Но докато вътрешната красота е въпрос на усещане и състояние на духа, то външната иска малко повече грижа и ежедневно старание, за да я поддържаме такава, каквато би ни карала да се чувстваме най- добре.

След летните горещини и разходките на открито кожата ни се изтощава от силното слънце и през есента има нужда от възстановяване и хидратиране, за да изглежда свежа и да не повехне по- бързо отколкото ни се иска.

Чувството за суха и опъната кожа, вероятно, се дължи на по- ниската активност на мастните жлези, поради което не се образува достатъчно мазнина (себум), която да я предпази от външните влияния, а това може да доведе не само до сухота, а дори и до възпаления.

Ето как можем да предпазим и подпомогнем кожата си, така че да я чувстваме мека, хидратирана и да живеем комфортно в нея.

В ежедневната си рутина за грижа за кожата на лицето добавете един по- лек хидратиращ крем, който да използвате сутрин и един по- мазен, който да нанасяте вечер.

Овлажнявайте кожата около очите си с подходящи околоочни кремове, тъй като там има малко мастни жлези и мястото се изсушва бързо.

Нанасяйте подходящ овлажняващ крем на ръцете си, избягвайте козметични средства, съдържащи алкохол, тъй като те изсушават още повече.

Овлажнявайте добре устните си с балсам, избягвайте употребата на сухи червила през студения период, добър вариант са гланцовете, които предпазват и не позволяват устните да изсъхнат.

Вечер преди лягане нанасяйте добър възстановяващ балсам за напукани устни, който ще възстанови, иначе, тънката кожа на това място и на сутринта те ще бъдат меки и здрави.

Хранете се повече със сурови плодове и зеленчуци.

Приемайте повече храни, съдържащи витамин A и D.

Приемайте повече течности, по възможност вода.

Винаги, когато излизате навън в студено време, го правете подходящо облечени, слагайте ръкавици на ръцете си, обувайте топли чорапи и обувки.

В стаите на закрито поддържайте умерена температура, не претопляйте помещенията в които работите и живеете, тъй като това повишава концентрацията на положителни йони във въздуха, което понижава влажността и изсушава кожата.

Движете се редовно, за да се подобри кръвообращението и да осигурите кислород и достатъчно хранителни вещества на кожата си.

Грижете се ежедневно за себе си и тялото си, за да се чувствате добре и да живеете пълноценно.

И ако все пак чувствате кожата си прекалено суха, болезнена или е възпалена, най- добре е да потърсите медицинска помощ, тъй като, не всички състояния, са просто козметични!

Laziness is the mother of all great inventions

натурален крем дермакс

Well, I’m not going to tell you an inspiring story of how I was relieved of my pain and suffering by a miraculous cream that came to me just at the right time. I could, because that is almost true, but the facts are not so poetic. It was more like

"Laziness is the mother of all great inventions."

So, I saw a blogger who, with or without a good reason, applied cream all over herself, her children, during the winter, in the summer, on her hands, feet, face, belly, and even on her nose. I could be a lazy chick, but I am real curious, so I immediately inquired about the cream. Then I conducted a survey on Instagram about whether someone had used it. Finally, I wrote to the manufacturer asking whether this cream contains phenoxyethanol because a follower of mine has asked me. At that point, I had no idea what phenoxyethanol was then I read a bit about it. The manufacturer has assured me that the cream is phenoxyethanol-free and that it’s 100% natural. To convince me of the great cream’s properties they offered to send me a tester, in return for sharing comments no matter negative or positive. A promise is a promise, and here I go, I’m sharing:

Dermax 100% Natural Cream made in Bulgaria

The information below is a quote from the official Dermax website and the package because I count on the fact that the manufacturer knows best what they produce, why, what ingredients there are, and what the main uses of their product are. Precisely:

Dermax is 100% natural cream that helps with:

 • rough and irritated skin
 • diaper rash and skin chafing
 • cracked heels and hands
 • itching caused by insect bites
 • many different types of fungal diseases, skin and mucous membrane inflammations
 • acne caused by a bacterial infection
 • scalp problems - You can use Dermax as a hair mask
 • pregnancy – prevents stretch marks
 • newborn babies and children after bath;
 • post-surgical scarring and other types of scars
 • psoriasis
 • most types of eczema
 • hemorrhoids
 • superficial wounds
 • burns (sunburns and other)
 • varicose veins
 • pressure ulcers
 • stretch marks.Click HERE to read the whole article.е HERE.

An interview with Elena Melemova, Dermax Natural Cream

Dermax натурален крем

Those who follow my social media profile probably have noticed how much we love the Dermax Natural Cream Dermax at home. For me, being an everyday Dermax user, it was not only interesting, but also pleasant and useful to meet with the lady that stands behind Dermax We owe her the little victories in our fight with atopic dermatitis, the healing of many wounds, swellings, and even mosquito bites. Elena Melemova is an extraordinarily positive and sunny lady; talking with her is a true pleasure. That is why I have decided to meet you with her. Here is what she’s shared about herself and the wonderful Dermax cream: 

Eli, would you share something about yourself with those who still don't know you? You work in the field of cosmetics. Why and how did you choose that? What inspires you in that field and your everyday work? 

Hi Lora. I’m Elena, 33. Mother of three children, who runs the family cosmetic brand Dermax. DermaxAs you know, we produce natural cosmetics. For the time being, our only product is the multi-purpose 100% natural Dermax Cream.Soon we’ll start making other natural everyday care products.

I work in the field of cosmetics and what I can say is that it chose me. I didn’t choose it.  

As I mentioned, the company belongs to our family, and I’m the person most involved in it.

What inspires me in this job is the Dermax efficacy of the cream and all the happy and satisfied customers who write to us daily. They are grateful and glad we are on the market.

How did you choose the name of your brand? Dermax?

I mentioned that it’s a family company that started some time ago. The same goes for the name, it’s been chosen before me stepping in.

In a word, we produce a super-efficient cream for different skin problems and flaws. The name originates from the words- Derma, Latin for skin, and Maximum. The message is that we look for and do all we can to supply our customers with a maximum positive effect on their skin. 

Where do you find the ingredients for the cream?

All the ingredients are natural, some of them, as the oils, we buy from different Bulgarian manufacturers. Others we extract on our own directly from nature as we do with pine sap, for example. 

All of them are entirely natural and healthy for the skin.

Dermax Natural Cream

Some time ago, I spoke about how our family first met with Dermax, but I’m sure that everybody who reads my blog would be curious to know more about the cream and its different usages directly from you, Elena. Please, tell us more about what the cream contains and why the fact that it’s all natural is so important? 

I can speak a lot about the effect and the usage of Dermax in my family because we use it constantly. We even have a family joke. Whatever happens to us, we say: Well, big deal, we have Dermax, haven’t we! 

Otherwise, we’ve said multiple times that the cream is very efficient for burns, wounds, and insect bites, it makes scars less visible, thanks to the pine sap and the mastic gum with their proven healing properties. Beyond these usages, I’ll say that I’ve personally used the cream during all my three pregnancies to prevent the appearance of stretch marks. After all, stretch marks are types of scars and the result for me is the lack of stretch marks. Having in mind that during my last pregnancy I gained 20 kg., which added to my usual 50 permanent kilograms is more than a lot, I must say that the cream worked wonders!  

After that, when my kids were babies, that was their cream against diaper rash, and once again, the results were stunning – there’s diaper rash, you apply some cream, and in a few hours, the diaper rush is gone.

I apply it on my face in the evening when it is hot during the day, and my face skin blushes or is exhausted from the sun. I apply it on my heels to keep them soft and smooth. I apply it on my hands when my skin is rough and tired in the winter or because of house chores.

When we have a runny nose –my children, my husband, or I, from the exceeding drying of the nose, we all know it ulcerates. Then, we once again apply Dermax. Every cut knee of our children, each insect bite – every time Dermax comes to help!

Once my mother even cured the inflamed eye of our cat with Dermax. 

Some of our customers share that our cream helps alleviate runny nose, which I believe is due to the essential oils.

The applications of Dermax are plenty and very diverse because of the combination of various ingredients that makes for a miraculous product for the whole family.

Is there a cosmetic product that you dream of creating someday? If so, why?

Yes, there is! With age, I am still young, of course, but as years pass by, I dream of Dermax Ltd. producing as efficient and as natural cream as Dermax multi-purpose natural cream that slows down skin aging.

Otherwise, for the moment, we are in the process of preparing everyday care creams. When we are ready, I’ll have you invite me again to your blog, and will tell you more about them. 

Thank you for the conversation, Eli. I’m looking forward to all the new products by the Dermax brand and will be happy to talk to you again.

Click HERE to read the whole article.

Shopping Cart
en_USEN